Miniklipparen blir till…

Alltid kul med olika projekt. Detta med att skriva ut sina CAD alster är verkligen kul. Ger mersmak och stimulerar till nya ideer och kreativitet.

Snutt 1.

Nu är det en liten gräsklippare på gång. Mekaniken är i stort klar och behöver bara mindre anpassningar bl.a. höjden över gräsmattan. Nu blir det först styrning med mobilen över blåtand. Det är Arduino prylar jag använder. Sedan blir det klassiskt nergrävd ledning. Självladdning blir en utmaning 🙂

Snutt 2.

Nu styr jag klipparen med blåtand. Det hela bygger på Arduino och en motormodul. Funkar kanon. Har haft lite tankearbete runt styrningen av själva klipparmotorn. Den drar en del ström och att få snurr på den på ett kontrollerat sätt är viktigt. Konstruerar en optiskt styrd MOS-fet. Då skyddar jag Arduino från störningar och farligheter. Kul att pyssla med elektronikkortet. Blev bra.

 

 

 

 

Forts följer.

Det här inlägget postades i Projekt, Teknik. Bokmärk permalänken.