Ett måste DIY POP FILTER

Vid röstinspelning så vill man ofta använda ett POP FILTER. Det är ett fysiskt filter, en nylontrumpa, dam, (går med herrstrumpa också 🙂 fin maskit nät t.ex. som sätts framför mikrofonen. Filtret skyddar mot att andningspuffar eller liknande ljud träffar mikrofonen och stör inspelningen.
Som vanligt när det gäller denna typ av utrustning så är det smaken som oftast gäller. Naturligtvis finns det ingen smärtgräns när det gäller budget.
Johan har ett helt OK popfilter men jag vill naturligtvis experimentera som vanligt. Jag vill göra ett eget. Jag är nyfiken på aluminiumnät enkelt eller dubbelt. Det finns fina nät som man använder vid spackling av bilkarosser. Hittar ett ark på Jula för 50 riksdaler.

Så gör jag lite skisser och ritar de komponenter jag behöver i Solid Works, kul. Skriver så ut dem i ABS – plast genom min 3D-skrivare. Det tar några timmar så får vi se hur det går.

Det här inlägget postades i 3D-utskrifter, Att resa i tiden..., Meka, Projekt, Teknik. Bokmärk permalänken.