Diskmaskinen diskar inte

Diskmaskinen diskar inte längre. Står och tar in vatten, men ingen fjutt på cirkulationen. Har råkat ut för samma 3 år sedan. Då svarvade jag en impeller-ovan-2016-11-04badapter och det funkade fint. Öppnar maskinen. Öppnar pumpen. Aluminiumen är korrigerad och ser mystisk ut. impeller-motorsida-2016-11-04bPumphjulet har lossnat.
Har ju börjat att kolla detta med 3D utskrifter. Bestämmer mig för att kolla. Det finns ju de som levererar i Linköping. Sätter mig och  ritar ett nytt pumphjul i SolidWorks. Kul och det glider på. Johan kommer och kollar. Vi snackar lite om hur det funkar. Tror han blir lite impad av sin gamla pappa 🙂 Måste kolla vilket material som ska användas. Får se om jag får kontakt med firman i morgon måndag. Det blev en Stockholmsfirma i stället. De i Linköping klarade inte uppgiften. Får den på måndag, se bild längst till höger. 148 kr med frakt kostade det.
impeller-ovan-_cad3d_2016-11-04

 

Det här inlägget postades i Meka, Teknik. Bokmärk permalänken.