Smo låter högt

Smo, min Alfa Romeo 156 från 2001 låter som en pneumatisk hammare. Ping ping låter det metalliskt, så högt att man får ont i öronen. Inte bra.Blir lite trött. Skickar upp en liten video till ett par Alfa forum. Får några få svar. Ett är att man tror att tändstiftet har gått sönder. Många säger att jag borde inte köra mer motor_ovanutan börjatrasigt_tandstift riva. Jag börjar riva. Plockar bort plattan med sina tändspolar. Ser med en gång att tändstiftet till vänster är i små bitar 🙂
Rensar ut bitar. Då varma gaser har kommit ut så har de smält ner själva anslutningen. Hittar en begagnad med spole för två hundra på skroten i Norrköping. Köper den i morgon måndag. När alla bitar är borta, trasigt_tandstift_bortplockatalltdags_att_byta_tandstiftstädat gör jag en kompressionstest. Mycket bra värde, skönt. Bestämmer att byta alla stiften och köper Brisk på Biltema. Räknar att vara klar i morgon kväll.

 

Det här inlägget postades i Meka. Bokmärk permalänken.